תערובת מיוחדת של מזרח ומערב, ישן וחדש, טרנדי ומסורתי – כל זאת תוכלו למצוא בשכונת פרנצלאואר ברג (Prenzlauer Berg) ה״אינית״ בברלין. היום נחשבת שכונת פרנצלאואר ברג לשכונה בורגנית בברלין, לאחר שבשנים האחרונות היא מאכלסת את הדור החדש של הברלינאים – בעלי משפחות צעירות.
אך זוהי רק ההתפתחות האחרונה באופי השכונה. השכונה קרויה על שמה של הדרך הראשית שהובילה מברלין לכיוון העיר פרנצלאו (Prenzlau) המרוחקת כ-100 ק״מ מברלין והיא הוקמה במהלך המאה ה-19 כשכונת פועלים. למרות זאת, היא משכה אליה גם אנשי רוח, אמנים ואינטלקטואלים רבים. במהלך מלחמת העולם השניה לא נפגעה השכונה באופן קשה, וזאת מכיוון שלא שכנו בה מפעלים או מוסדות פוליטיים וצבאיים.
המשמעות הייתה כי בניגוד לרבעים רבים בברלין אשר נחרבו במהלך המלחמה ועל חורבותיהם קמו בניינים מודרניים, שופצו בניינו השכונה רק באופן חלקי והם נשארו בצורתם המקורית. השכונה הייתה תחת שלטון הכיבוש הסובייטי וחלק מרכזי במזרח ברלין.
לאחר נפילת ברלין בשנת 1989 נהרו צעירים רבים (אשר היום הם כבר בעלי משפחות) לשכונה בשל מחירי הדיור הזולים והשפיעו על אופיה. אז החלה השכונה לעבור תהליך של התחדשות ושיפוץ מאסיבי הנמשך עד לימינו. הבתים שופצו ונצבעו ומחירם נסק.
כיום נחשבת פרנצלאואר ברג לאחת השכונות היקרות בברלין. כל זאת יוצר את השילוב המעניין ומלא החן של השכונה הטרנדית.
בפרנצלאואר ברג נעים גם לבקר בכל שעות היום והלילה. היא עמוסה בבתי קפה יאפיים, מאפיות, מסעדות מכל הסוגים, מעדניות, חנויות בוטיק, רטרו, חנויות לביגוד לילדים והכל באווירה צעירה. השכונה גם מפורסמת בכמות הברים שלה והיא מוקד משיכה בחיי הלילה. אחד המוקדים היא מבשלת הבירה ההיסטורית ה- Kulturbrauerei ובה מתחמי מועדונים ובית קולנוע. בימי ראשון מתקיים במקום שוק אוכל. ברחוב 53 Rykestrasse קיים גם אחד מבתי הכנסת הפעילים ביותר בברלין ומהגדולים בגרמניה.
פרנצלאואר ברג גובלת בשכונות הבאות – בדרום-מערב במיטֶה (Mitte), בצפון בפנקו (Pankow), במערב בוודינג (Wedding), בצפון-מזרח בווייסנזה (Weißensee) ובהוהנשנהאוזן, בדרום-מזרח בפרידריכסהיין (Friedrichshain), ובמזרח בליכטנברג. מספר התושבים בשכונה הוא כ-144,000.
איפה להסתובב בפרנצלאואר ברג?
מרכז הפעילות של השכונה הוא מסביב ל-Kastanianalle (שדרת הערמונים) עמוס החנויות ותחנת הרכבת התחתית .Eberswalder Str. משם זוהי דרך קצרה לכיכר Helmholplaz והרחובות הקטנים שמסביבה. Kollwitzplatz היא כיכר על שמה של הפסלת והאמנית Käthe Kollwitz אשר התנגדה באופן פעיל לשלטון הנאצים ונחשבת למעיין גיבורה מקומית.
זוהי כיכר קטנה אך יוקרתית ומסביבה מסעדות טובות ובתי קפה וכמה מהביינים היקרים ביותר בשכונה. בימי חמישי הופכת הכיכר לשוק איכרים אורגני ובימי שבת לשוק איכרים.
בימי ראשון ביקור בפארק (Mauerpark) הוא חובה. שוק אמנים ופשפשים הומה, הופעות חיות, מופעי רחוב ודוכני מזון בכל השנה הם האטרקציה המרכזית. ישנם עוד מספר שווקים באיזור, אותם תוכלו למצוא בבלוג שווקים בברלין. בקיץ מומלץ לבקר בגן הבירה מהעתיקים ביותר בברלין: Prater Garten, Kastanienallee 7-9
מסעדות מומלצות
רחוב Oderbergerstrasse עמוס במסעדות מכל הסוגים. אחת האטרקציות היא מסעדה המוקדשת כולה לוופלים בלגיים בשם: Kauf dich glücklich במספר 44.
The Bird – היא מסעדת המבורגרים מפורסמת. Am Falkpl. 5, 10437 Berlin
רחוב Stargarder גם הוא מכיל מסעדות רבות.
Taleh Thai – מסעדה תאילנדית מומלצת. Käthe-Niederkirchner-Straße 14
Zur Haxe – מסעדה גרמנית – Erich-Weinert-Straße 128
Osmans Töchter – מסעדה המשלבת אוכל טורקי מודרני וגרמני. Pappelallee 15, 10437
Chay Umi – מסעדה אסיאתית צמחונית וטבעונית מומלצת. Stargarder Str. 2, 10437
Lychener Str. 18 – Ushido מסעדת ברביקיו יפנית המגישה בשר קובו.
ביקור מהנה!